Toerustingsdag MemberCare Nederland 2022

MemberCarelogo.pngHet afgelopen jaar is er veel aandacht geweest voor het boek ‘Het verdriet van de zending’. De pijn van zendingskinderen die in de jaren 50, 60 en 70 vanuit Indonesië naar Nederland werden gestuurd om daar, gescheiden van hun ouders, hun schoolopleiding af te maken, maakt veel los, ook binnen het netwerk van MemberCare Nederland.

De (zendings)praktijk is vandaag de dag gelukkig behoorlijk veranderd maar nog steeds zijn er stappen die we kunnen zetten om meer oog te hebben voor zendingskinderen, oftewel TCKs. Uit het boek blijkt wederom hoe belangrijk het is om ons te blijven verdiepen in wat zij nodig hebben. Hoe geven we hen de juiste zorg om met hun bijzondere situatie om te gaan? Wat kun je praktisch doen om kinderen mee te nemen in zending? Wat kunnen we leren van het verleden en kan er ook vandaag de dag nog steeds verbeteren op dit gebied? Tijdens de jaarlijkse toerustingsdag van MemberCare Nederland gaan we verder in op deze en andere vragen rond dit thema. Het wordt een interactief programma met verschillende sprekers, workshops en panelgesprek met ervaringsdeskundigen. Ook is er ruimte voor ouders van TCKs om met elkaar ervaringen uit te wisselen. Kijk bij 'Programma' voor meer informatie over de verschillende onderdelen van deze dag

Locatie
We ontmoeten elkaar op vrijdag 18 november in het gebouw van NGK De Lichtboog, Kruisboog 22, 3994 AE Houten.

Tijd
De inloop start om 9.30u en we sluiten het programma af rond 15.30u. Aansluitend is er tot 16.30u ruimte voor ontmoeting en napraten tijdens de netwerkborrel.

Kosten
De kosten voor de toerustingsdag zijn €35,- per persoon, inclusief lunch.

Doelgroep
We willen deze dag voor een breed publiek aanbieden. Deze dag is naast de MemberCare netwerk-specialisten en -coördinatoren ook interessant voor werkers die zich aan het voorbereiden zijn op uitzending of gezinnen die op verlof zijn in Nederland. Maar ook ouders van TCKs die inmiddels zijn teruggekeerd zijn van harte welkom, want eens een TCK, altijd een TCK. Ook leden van thuisfrontteams en andere personen die betrokken zijn bij zendingsgezinnen met TCKs zijn van harte welkom. Kortom, iedereen die zich wil verdiepen in kinderen in zending en in wat zij nodig hebben.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.