Het netwerk van MemberCare Nederland bestaat enerzijds uit specialisten die op verschillende vlakken hulp kunnen bieden en anderzijds uit coördinatoren die binnen een organisatie of kerk de zorg coördineren. Ben jij een member care-specialist of -coördinator? Word dan lid van het netwerk!

Lid worden als member care-coördinator

Binnen zendingsorganisaties en kerken wordt steeds vaker een member care-coördinator aangesteld. Het takenpakket kan inhoudelijk per organisatie verschillen. De overeenkomst is het faciliteren van de nodige zorg aan uitgezonden zendings-/cross culturele werknemers zodat zij hun roeping kunnen vervullen. De member care-coördinator kan voor het bieden van de benodigde zorg terecht bij de verschillende specialisten uit het MemberCare netwerk.

Vanuit het netwerk wordt in het voor- en najaar een ontmoeting georganiseerd voor member care-coördinatoren. Tijdens deze ontmoeting staat een member care thema centraal en is er daarnaast ruimte voor ontmoeting en netwerken. De praktijk leert dat het zeer waardevol is om met andere member care coordinatoren in gesprek te gaan over member care om ervaringen uit te wisselen, waar mogelijk samen op te trekken en van elkaar te leren.

Wil je als member care-coördinator toetreden tot het netwerk en op de hoogte gehouden worden van de verschillende activiteiten en ontmoetingen? Stuur hiervoor een mail naar coordinator@membercare.nl en meld je aan.

Lid worden als member care-specialist

Als member care-specialist ben je terug te vinden op onze website en draag je waar mogelijk met jouw expertise bij aan het netwerk. Om als specialist toe te treden tot het netwerk van MemberCare Nederland gelden de volgende criteria:

  1. Je onderschrijft de grondslag en doelstelling van MemberCare Nederland.
  2. Je bent aantoonbaar gekwalificeerd.

  3. Je hebt kennis en ervaring met betrekking tot (de behandeling van) missionaire werkers die crosscultureel werken.

  4. Je bent in principe langer dan twee jaar werkzaam in het betreffende aandachtsveld en hebt bij voorkeur ervaring met crosscultureel leven en werken. 

  5. Je bent lid van een beroepsvereniging.

  6. Je aanvraag om in het netwerk te worden opgenomen, wordt door twee referenten ondersteund. 

  7. Je bent tenminste eenmaal bij een bijeenkomst van MemberCare Nederland of Member Care Europe aanwezig geweest. 

  8. Je verplicht jezelf om jaarlijks deel te nemen aan een bijeenkomst van MemberCare Nederland.

Interesse? Meld je dan aan via onderstaande knop. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.