Toerustingsdag netwerk MemberCare Nederland

'Sla acht op mijn klagen' - de waarde van lament in member care

MemberCarelogo.png"Niet klagen maar dragen en bidden om kracht."

Een typisch Nederlandse uitdrukking en je zou kunnen denken dat je niet mag klagen. Waarom staan er dan in de Bijbel zoveel klaagzangen, is er zelfs een heel bijbelboek dat Klaagliederen heet? En waarom klagen mensen dan wel, zelfs zendingswerkers, zij het met schroom?

Vragen als deze deed Helma Rem besluiten om voor haar eindscriptie voor een MA in Member Care onderzoek te doen naar de waarde van lament voor zendingswerkers en de mogelijke plaats van lament in Member Care. De eindscriptie kreeg als titel "Consider my lament" naar Psalm 5 vers 1b.

Wetende van deze studie en de aandacht die lament steeds meer kreeg tijdens de coronacrisis heeft geleid tot het thema van deze toerustingsdag van MemberCare Nederland: 'Sla acht op mijn klagen' - de waarde van lament in member care. We willen hier samen over nadenken en met elkaar over in gesprek gaan.

Tijdens deze dag zal René Houtman het thema vanuit een theologisch perspectief bekijken en Helma Rem zal de bevindingen van haar onderzoek delen. Beide zullen de deelnemers van de toerustingsdag meenemen in hun presentaties om van elkaar te horen hoe we denken over lament, welke ervaringen we hebben en om samen ook te ontdekken wat klagen of lament voor een ieder kan betekenen, zowel persoonlijk als in het werk.

Locatie
We ontmoeten elkaar op vrijdag 10 juni in het gebouw van NGK De Lichtboog, Kruisboog 22, 3994 AE Houten.

Tijd
De inloop start om 9.30u en we sluiten het programma af rond 15.15u. Aansluitend is er tot 16.30u ruimte voor ontmoeting en napraten tijdens de netwerkborrel.

Kosten
De kosten voor de toerustingsdag zijn €35,- per persoon, inclusief lunch.

Coronamaatregelen
Op dit moment hebben we niet te maken met beperkende coronamaatregelen. Mochten er op enig moment alsnog nieuwe maatregelen worden ingevoerd, dan zal deze informatie worden bijgewerkt en krijgen alle deelnemers bericht hierover.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Deel met anderen