26 nov.

vrijdag 26 november 2021

Begin: 9.30 uur inloop Einde: 17.00 uur Thema: 'Sla acht op mijn klagen' - de waarde van lament in member care Organisatie: MemberCare Nederland Locatie: NGK De Lichtboog, Kruisboog 22, 3994 AE Houten Toelichting:

Vanwege de oplopende coronacijfers en aangescherpte maatregelen vanuit de overheid, hebben we helaas moeten besluiten om de toerustingsdag te verschuiven. Meer informatie volgt zodra een nieuwe datum bekend is. 

"Niet klagen maar dragen en bidden om kracht."

Een typisch Nederlandse uitdrukking en je zou kunnen denken dat je niet mag klagen. Waarom staan er dan in de Bijbel zoveel klaagzangen, is er zelfs een heel bijbelboek dat Klaagliederen heet? En waarom klagen mensen dan wel, zelfs zendingswerkers, zij het met schroom?

Vragen als deze deed Helma Rem besluiten om voor haar eindscriptie voor een MA in Member Care onderzoek te doen naar de waarde van lament voor zendingswerkers en de mogelijke plaats van lament in Member Care. De eindscriptie kreeg als titel "Consider my lament" naar Psalm 5 vers 1b.

Wetende van deze studie en de aandacht die lament steeds meer kreeg tijdens de coronacrisis heeft geleid tot het thema van de komende toerustingsdag van MemberCare Nederland: 'Sla acht op mijn klagen' - de waarde van lament in member care. We willen hier samen over nadenken en met elkaar over in gesprek gaan.

Tijdens deze dag zal René Houtman het thema vanuit een theologisch perspectief bekijken en Helma Rem zal de bevindingen van haar onderzoek delen. Beide zullen de deelnemers van de toerustingsdag meenemen in hun presentaties om van elkaar te horen hoe we denken over lament, welke ervaringen we hebben en om samen ook te ontdekken wat klagen of lament voor een ieder kan betekenen, zowel persoonlijk als in het werk.

Locatie
We ontmoeten elkaar op vrijdag 26 november in het gebouw van NGK De Lichtboog, Kruisboog 22, 3994 AE Houten.

Tijd
De inloop start om 9.30u en we sluiten het programma af rond 15.15u. Aansluitend is er tot 16.30u ruimte voor ontmoeting en napraten tijdens de netwerkborrel.

Kosten
De kosten voor de toerustingsdag zijn €35,- per persoon, inclusief lunch.

Coronamaatregelen
Voor deze dag is een coronatoegangsbewijs nodig. Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud hebt. Wanneer je niet volledig gevaccineerd bent of geen geldig herstelbewijs hebt, kun je via www.testenvoortoegang.nl een gratis test aanvragen. Binnen 2 uur is de uitslag bekend. De ophaalcode van de negatieve testuitslag is in te vullen in de CoronaCheck-app. Uitgebreide informatie hoe een coronatoegangsbewijs kan worden gemaakt met een test-, vaccinatie- of herstelbewijs staat op www.rijksoverheid.nl

Extra maatregelen
Vanwege de onlangs aangescherpte coronamaatregelen hebben we besloten om zelf een aantal extra maatregelen te treffen om de toerustingsdag alsnog zo veilig mogelijk te laten plaatsvinden.

1. We maken gebruik van zitplaatsen op 1,5m afstand.
2. We vragen iedereen met een vaccinatie- of herstelbewijs om thuis (de avond of ochtend vooraf) ook nog een zelftest te doen. De deelnemers met een coronatoegangsbewijs na een test voor toegang max. 24 uur eerder, hoeven geen extra zelftest te doen. 
3. De lunch wordt per persoon in een lunchtasje verpakt. 
4. Tijdens de pauzes en borrel houden we ook 1,5m afstand.

Agenda

bekijk de complete agenda
 • 5 jul.

  TCK Coordinatoren Dag

  InToMission, MAF, WEC en Interserve
 • 13 jul.

  Summer Fun Day

  InToMission
 • 30 jul.

  Individueel begeleide stilteretraite voor crossculturele werkers

  Interserve
 • 23 sep.

  ITM Debrief Training

  InToMission