Wat is een third culture kid?

TCK staat voor third culture kid. Een third culture kid heeft een belangrijk deel van zijn/haar jeugd doorgebracht in een andere cultuur dan die van zijn ouders, zodat elementen van zowel de gastcultuur als de cultuur van de ouders integreren tot een derde cultuur. Dit geldt vaak voor kinderen van missionaire werkers in het buitenland. (Third Culture Kids kunnen ook kinderen van diplomaten, expats of  mensen uit het leger zijn, die door het werk van hun ouders in het buitenland zijn opgegroeid.)  Kinderen die met hun ouders in het buitenland hebben gewoond zijn gevormd door andere culturele ervaringen en voelen zich (bij terugkeer) vaak anders dan en niet begrepen door kinderen die zijn opgegroeid in Nederland.

Wat doet dit netwerk?

  • TCK Nederland faciliteert contacten tussen third culture kids, met als doel het bevorderen van het (re)integratieproces;
  • We onderhouden en bevorderen contacten met netwerken die third culture kids ondersteunen, om deze doelgroep onder de aandacht te brengen en bestaande kennis hierover uit te breiden;
  • We geven informatie aan TCK-ondersteunende netwerken, zoals ouders, kerken, thuisfrontteams, scholen en zendingsorganisaties.

Een concrete activiteit is het jaarlijkse tienerweekend en de TCK-dag. 

TCK weekend voor tieners: Finding Home

Speciaal voor third culture kids van de middelbare school tot en met 20 jaar organiseren we eindelijk weer een TCK weekend! Ben jij opgegroeid in het buitenland en/of heb je daar een paar jaar gewoond vanwege het (zendings)werk van je ouders? Dan is dit weekend voor jou. Kom van vrijdag 4 oktober t/m zondag 6 oktober naar De Herikon in Putten!

Meer informatie en aanmelden
Finding Home flyer.jpg