Vijf tips om je zendeling te ondersteunen

14 juli 2015 om 18:26
  • Profielafbeelding van redactie
    Door: redactie

Het vertrek van een zendeling zorgt vaak voor veel reuring in de kerk. Maar hoe zit dat na een paar maanden of een paar jaar? Vijf tips om regelmatig aan je zendingswerker te denken.

1. Liefde gaat door de maag

Organiseer na de ochtenddienst een ‘zendingsmaaltijd’ en serveer gerechten uit het land waar de zendeling actief is en omlijst dit met bijpassende muziek en dans.

2. Skype support

Haal de zendeling ‘live’ in de dienst met een Skype verbinding. Laat hem of haar een interactieve preek verzorgen, waarin kennismaking met de kerk in het land van de zendingswerker centraal staat.

3. Club van 31

Vraag 31 gemeenteleden/gezinnen een dag in de maand te adopteren. Laat de betreffende mensen op die vaste dag voor de zendeling bidden.

4. Op visite

Verloot een reis naar de zendingswerker en laat de gelukkige namens de kerk de zendingswerker bemoedigen. Een ooggetuigeverslag na afloop is heel inspirerend.

5. Doosje liefde

Stuur eens een pakket met lekkere en leuke dingen uit Nederland. Het geeft de zendingswerker het gevoel dat er aan hem of haar gedacht wordt. Denk daarbij ook aan de zendingskinderen!

Meer kennisartikelen rondom member care

Een reactie op 'Het verdriet van de zending'

Onlangs verscheen in de serie 'Zendingserfgoedreeks' het boek Het verdriet van de zending van Freek Bakker. Hij geeft ee…
Lees verder

Take-away #4: Gevolgen van corona voor wereldwijde missie

Welke invloed heeft de coronapandemie tot nu toe gehad op mondiale zending vanuit Nederland? Wat leert de coronacrisis o…
Lees verder

Eenzaamheid onder zendingswerkers

Leven in een vreemde cultuur, een nieuwe taal leren, bouwen aan een lokaal netwerk… Het leven van zendingswerkers…
Lees verder