Is een thuisfrontteam echt belangrijk?

25 februari 2014 om 13:49
  • Profielafbeelding van Arjan Schoemaker
    Door: Arjan Schoemaker

“Wij gaan de zending in. Wil jij samen met vier anderen ons thuisfrontteam zijn?” Deze vraag stelde ik aan een van mijn vrienden toen wij de zending in wilden. “Maar wat houdt dat dan precies in?” , vroeg hij.

Bovenstaande conversatie wordt vaak gevoerd tussen aspirant-zendingswerkers en mogelijke thuisfrontcommissieleden. De zendeling in spe heeft een roeping en is vaak al langere tijd bezig om zich te oriënteren op wat er in de zendingswereld te koop is. Mensen om hem of haar heen zijn daar vaak niet zo mee bezig en voelen zich soms overvallen door de vraag die hen wordt voorgelegd. Maar een thuisfrontteam is voor de zendeling van cruciaal belang. Het team is het gezicht van de zendeling naar de kerkelijke gemeente toe en vertegenwoordigt de belangen op geestelijk en organisatorisch gebied.

Voor mij was de wetenschap dat er mensen waren in Nederland, die met meer dan gemiddelde interesse je werk volgen, er regelmatig voor bidden en het onder de aandacht brengen van de gemeente van onschatbare waarde. Het gaf mij de gelegenheid om in alle rust het werk te doen waarvoor God mij geroepen had.

Thema: Het thuisfront betrekken

Dit artikel hoort bij het thema 'Het thuisfront betrekken'. Ontdek op ons thema-overzicht meer artikelen en mogelijkheden om met jouw christelijke geloofsgemeenschap of community een volgende stap te zetten.