Thuisfrontteams in transitie ontmoeten elkaar online

Toerustingsavonden voor thuisfrontteams

17 mei 2021 om 16:00
  • Profielafbeelding van redactie
    Door: redactie

MissieNederland organiseert, in samenwerking met diverse partners, op 25 mei en 1 juni twee online toerustingsavonden voor thuisfrontteams. Deze avonden zijn geschikt voor leden van thuisfrontteams, maar ook voor kandidaat-zendingswerkers die bezig zijn een thuisfrontteam samen te stellen, leden van zendingscommissies en andere geïnteresseerden in de wereldwijde missie.

Het thema van de online bijeenkomsten is ‘Thuisfrontteams in transitie’. Jiska Chin-A-Teh, relatiemanager Kerk & Global missions bij MissieNederland, ziet dat de veranderende wereld ook impact heeft op de taken van een thuisfrontteam. “Van organisaties en gemeenten uit ons netwerk krijgen we regelmatig vragen over de toerusting van thuisfrontteams. Nu de coronacrisis langer aanhoudt krijgen thuisfrontteams te maken met meerdere dilemma’s waardoor de behoefte aan extra toerusting groeit. Omdat de jaarlijkse toerustingsdag door de coronamaatregelen voorlopig nog niet georganiseerd kan worden, starten we met online toerustingsavonden via Zoom.”

Thema's

Tijdens de toerustingsavonden wordt ingegaan op de volgende vragen: Hoe zet je in deze tijd een thuisfrontteam op? Wat voor impact heeft de veranderende wereld op de communicatie en hoe doe je dat via sociale media? Hoe werkt dat met het werven van donateurs? Waar moet je als thuisfrontteam van op de hoogte zijn als werkers nu terugkeren naar Nederland of zich hierop voorbereiden? En hoe kan je als thuisfrontteam oog hebben voor de kinderen van zendingswerkers?

Meer informatie en aanmelden

Deelnemers kunnen kiezen uit verschillende interactieve workshops. Ook gaan zij samen in gesprek over diverse dilemma’s waar een thuisfrontteam nu mee te maken krijgt. In kleine groepjes is er ruimte voor ontmoeting om ervaringen uit te wisselen en na te praten. Het programma start op beide avonden om 19.30 uur en wordt rond 21.30 uur afgesloten waarna er tot 22.00 uur tijd is om door te praten. Klik op onderstaande button voor meer informatie en aanmelden.

Meer informatie & aanmelden

Meer nieuws, blogs & columns rondom member care

Ready Set Go helpt gezinnen bij voorbereiding op missie

Met een gezin op missie gaan is een stap die vertrouwen én voorbereiding vraagt. Daarom organiseren Interserve, I…
Lees verder

Netwerk MemberCare organiseert toerustingsdag: Werken binnen grenzen

Wat is de rol van je (zendings)werk in je leven? Heeft geestelijk werk altijd voorrang? Heb je voor je gevoel werk dat n…
Lees verder

Ready Set Go dag vindt op zaterdag 10 juni live plaats in Putten

Wanneer ouders naar het buitenland gaan voor een zendingsmissie, heeft dit impact op het hele gezin. Daarom organiseren …
Lees verder